Felnőtteknek ajánlom

Felnőtteknek szóló előadások

Öregfiú húszéves már nem lehet

Kifejezetten IDŐSEK NAPJÁRA szóló műsor. Egy öreg színész mesél az életéről a megszületéstől egészen a nyugdíjas korig. Kezdődik az élet a habos süteménnyel, és ahogy növekszik a kislány, már nemcsak a süteményről álmodik hanem a holdvilágos éjszakán a királyfiról. Aki majd megjön és elviszi a királylányt …ide… s oda. Végül megöregszik, de még egy csomó új dolog vár rá. Sok-sok közismert dal, melyet az idős emberek gyakran dúdolnak, énekelnek. . Természetesen az irodalmat sem felejtem ki a műsorból, így monológ formában Heltai Jenő és Karinthy bohókás verseit szőttem a produkcióba

Zenés memória játék

Ajánlott korosztály: 50-100 év. IDŐSEK NAPJÁRA és egyéb nyugdíjas rendezvényre.

Mentálhigiénésként többször tapasztaltam milyen nehéz, az idős embert rávenni az új dolgok befogadására. Erre találtam ki a zenés memória játékot, melyet kicsit tovább fejlesztettem. Eddig ez úgy történt, hogy dallamokat játszottam, majd ki kellett találni melyik a játszott dal és utána közösen elénekeltük. Most ez annyival változott, hogy az elénekelt dal után felolvasok egy oda illő verset, majd megkérdezem ki emlékszik az előző dalra. Erre a foglalkozásra főként Heltai Jenő könnyed, bohókás verseit használom. A foglalkozáson régi népdalok, nóták, táncdalok, sanzonok hangzanak el.

Budapesti szépasszonynak párja nincs

Heltai Jenő versét választottam címadónak ehhez a produkcióhoz. Vidám zenés-verses előadás, közismert dalok kicsit átdolgozva. Idősek napjára ajánlom, vagy olyan rendezvényre melynek a célközönsége szereti a könnyed dalokat és a vidám verseket.